szobainasszobainasok

A szobainas

Szobainas – A férfiak ruhásszekrénye
Még a gardróbszekrények elterjedése előtt a jólöltözött üzletembereknek számára igen fontos volt, hogy a ruháikat megkímélve tudják tárolni. Eme célt szolgálja az a ruhátároló eszköz amit ma szobainasként ismerünk.Így lehetőség adódik a zakójukat, ingjüket megfelelő módon letenni, de egyes komolyabban felszerelt modelleken még akár a cipőjüket és kisebb tárolókban aprópénzt, kocsikulcsot, mobiltelefont (igen, ma már itt tartunk) vagy más egyéb apró tárgyakat is tarthatnak.
Manapság a férfiak a szobainasa nem egy személy, mint régebben a főúrak kiváltságaként tartott komornyikok. Megjelent ugyanis az az igény, hogy a fériaknak is legyen egy olyan funkcionális bútordarabjuk ahol a rohanó életben a megtalálják a szükséges holmikat. A szobainasok ideálisak arra, hogy minden olyan dolgot rápakoljunk vagy elrakjunk benne amit a reggeli rohanásban esetleg elfelejtenénk. A ruha könnyen tisztán tartható rajta, nem gyűrődik és garantált, hogy nyakkendőnket sem hagyjuk soha otthon, amennyiben szobainast használunk. A nők kifejezetten kedvelik, mivel így a férfiakat is rendre tudják tanítani, anélkül, hogy erre emlékeztetni kéne őket (saját tapasztalat) :)

Ha egy nő tökéletes ajándékot keres, az amúgy szétszórt férjének akkor soha jobbat nem talál, mint a szobainas. Ha fontos a férfi számára az elegáns öltözködés és általánosságban ad magára akkor a siker szinte garantált. A választék határtalan. Lehet fából vagy fémből, esetleg ezek kombinációjaként és természetesen a funkciók terén is jelentős eltérések lehetnek, van például olyan szobainas ahol csak egy nadrág és egy zakó vállfa van, ezzel szemben a komolyabb darabok, már szinte külön szekrényként funkcionálnak. A megfelelő szobainas kiválasztásakor nem csak az a fontos, hogy funkcionálisan illeszkedjen az otthonául szánt helységbe, hanem tökéletes harmóniában legyen azzal. Így minden esetben figyeljünk a megfelelő anyagokból készített bútordarabok választására.
A hagyományos darabok mellett nem szabad elfelejteni, hogy a modern kor követelményeinek is meg kell felelni. Ma már olyan szobainasokat is gyártanak, melyek nem csak egyszerűen tárolásra szolgálnak, hanem el vannak látva például nadrágvasaló funkcióval. Természetesen a vasaláshoz nem feltétlenül szükséges szobainas, de sokaknak fontos ez az opció. A legmodernebb szobainasok a vasalási funkciókon túl kiszolgálják az oly gyakran fontos éjszakai telefontöltési funkciókat is (nem is beszélve, az iPod vagy mp3 lejátszók töltéséről). Ezeket a modern bútordarabokat már nem is annyira az eredeti funkciójuk, a ruhatárolás miatt használjuk annyira, hanem azért, mert kiszolgálnak minden olyan eszközt amire egy férfinek napközben szüksége lehet.
Hol lehet szobainast vásárolni? A szobainasok nem olyan megszokott bútordarabok, mint mondjuk egy éjjeliszekrény. Természetesen a nagyobb áruházakban mindig található néhány eladó darab, de nincsenek kifejezetten a szobainasok értékesítésére szakosodott áruházak. Az interneten keresgélve viszont sokkal több ilyen bútort lehet találni, de főként külföldi beszállítók oldalain és aukciós portálokon (keresési tipp: wardrobe valet).
Amennyiben egyedi szobainasokat keres akkor érdemes körbenézni az interneten és eltölteni néhány órát, illetve keresni hírdetőket akik szobainasokat értékestenek. Az aukciós (pl eBay) oldalak tipikus lelőhelyül szolgálnak a retro vagy antik típusú szobainasok számára, de ugyanígy megtalálhatóak itt a modernebb darabok is.

További érdekes bejegyzések a szobainasok témájában:
[catlist=3]