szobainasszobainasok

Szék szobainas


Egy nagy kedvencemet szeretném bemutatni ebben a bejegyzésben. A szobainasok számomra már régen is olyan funkciónális eszközt jelentenek aminél nemigen lehet jobban kitalálni egy férfi számára (azért nem mondom, hogy nem szeretem az androidos telefonom).

fiokos-szek-szobainas-3 Amikor az ember azt gondolná, hogy tényleg mindent megad a szobainas akkor talán leülne gondolkodni, hogy vajon mi az ami kellhet még… Leülne? Na igen. Egy székre van szüksége. Például amikor elkezd készülődni az ember, de ahhoz, hogy felöltözzön mindig oda kell húznia egy széket vagy esetleg a ruháit kell odavinni egy ülő alkalmatossághoz, mert úgy egyszerűbb felhúzni a zoknit / cipőt vagy esetleg csak várni míg feleségünk / barátnőnk elkészül. Az ágyra ilyenkor nem szívesen ülünk, mert a nadrágunk vagy a zakonk pihés, szöszös lehet, így a legjobb megoldás, ha a szobainasra ülünk. Ennek a problémának a kiküszöbölésére és a szobainasok praktikusságának tovább növelésére találták fel a székből készített szobainast. A koncepció teljes mértékben azonos a hagyományos szobainasokkal, az egyetlen különbség, hogy lényegében egy szék lesz “felruházva” hasznos funkciókkal.

Nagyon szeretem ezt a bútordarabot, mert tökéletes példája az emberi tehetség határtalanságát. A lényeg csupán, hogy még egyszerűbben, még könnyebben kezeljünk egy problémát. Ha belegondolunk, a legtöbb szobainas nem mindig mutatós annyira, mint azt elvárná az ember (természetesen vannak tökéletesre formált darabok), mégis egy szék tökéletes megoldás. Számomra ez az eszköz a szobainasok királya. Talán nevezhetnénk egy modern szobainasnak is ahol a régi gondolat, a hagyománnyal és kreativitással van kombinálva.

Ami különösen megfogott, hogy a szék ülőfelülete alatt olyan kombinált tárolóhelyet hoztak létre, mely működhet akár fiókként vagy ládaként, attól függően, hogy ki melyik megoldással szimpatizál.

Itthon sajnos kevésbé beszerzhető a szobainasoknak ez a fajtája, de külföldön nagyon széles választék kapható(Magyarországon inkább fém vázas ülőkés szobainas kapható, de az se terjedt el). Ha külföldről szeretnénk rendelni szobainast akkor a következő keresési tippünk van: seat wardrobe valet vagy wardrobe valet chair.

Az szobainas árak elég széles skálán mozognak, de a kiinduló árnak körülbelül 150 dollárt kell tekinteni amely elmehet egészen akár 300 dollárig is (plusz szállítás).

A szék szobainasokat jellemzően fából készítik, így ez bizonyos szűkítést jelent a választékban, de így is megtalálhatjuk az egyszerűbb kivitelezésű darabokat, csakúgy, mint a finom kidolgozású mahagóni fábók készült inasokat. Az ilyen bútorok hosszú éveken, akár évtizedeken keresztül társaink lesznek életünk során és ha jól sikerült választani (és vigyázunk is inasunkra), akkor akár gyermekeink, unokáink is megörökölhetik.

Ízelítőül íme néhány szék szobainas: